Over Warno

Warno Ruting (*1978) begon op 6-jarige leeftijd met orgellessen bij Koos Damman aan de Woerdense Streekmuziekschool. In 1992 werd drs. Ad van Pelt zijn orgelleraar. Daarnaast volgde hij diverse lessen bij Leo van Doesselaar (romantiek), Theo Teunissen en Gijsbert Lekkerkerker (improvisatie). Hierna volgde hij diverse cursussen in Ermelo (kinderkoren) en Rotterdam (Kunstgebouw, koordirectie). Aan de Hogeschool voor Muziek De Bourdon volgde hij theorie, koorscholing en slagtechniek bij o.a. Gerrit Fokkema, Frans Schouten en Ton van der Valk.

Momenteel is hij dirigent van:

– Chr. Koor “Shining” Bergschenhoek
– Herv. Geref. Koor “De Lofstem” Hoevelaken.
– Projectkoor “Musica Pro Deo” Meerkerk e.o.

Vanuit Linschoten geeft hij al geruime tijd orgel- en pianolessen aan ca. 50 leerlingen. Zij komen uit Linschoten, Woerden, Zegveld, Oudewater en Montfoort. In Waarder, Driebruggen en Oudewater geeft hij les aan huis.

Hij is organist van de Herv. Kerken te Tull en ‘t Waal, Linschoten, en Huizen (Nieuwekerk). Regelmatig werkt hij mee als organist, pianist of dirigent aan koorconcerten en CD-opnamen. Aan het Driestar College is hij (gast)docent Muziek. Daarnaast speelt hij bij diverse kleinschalige concerten klassieke muziek op orgel en piano.Ook bij diverse gelegenheden, zoals bruiloften, recepties, jubilea, diners en exposities speelt hij rustige pianomuziek, of op wens van de opdrachtgever ook andere muziek. Hij helpt u graag zoeken naar die muziek die bij uw gelegenheid past.

In 2011 verscheen zijn eerste piano-CD “Colours of my mind”. Deze is nog verkrijgbaar via de mail of bij Warno zelf (zie Contact).